Vedeldad Badtunna och bastutunna från Swetubs Scandinavia AB

När kvalitet och utseende spelar roll är
Swetubs badtunnor, det självklara valet!

Kontakta oss gärna för mer information!

Badtunna med plastinsats

Badtunna med insats helt i glasfiberarmerad polyesterplast. Tillverkas i Sverige med samma metod och material som moderna båtar.


Specifikation

badtunna-ritningBadtunnan har en trästomme precis som en standardtunna med 36 mm i vägg och 32 mm spont i golv.
Plastinsats och lock är blå om inget annat anges vid beställning. De kan fås i andra färger, t.ex. gråvit som locket på bilden nedan, en färg som passar väldigt bra till på trallvirke med järnvitrilolbehandling på tunnans träram.

Badtunnan med plastinsats är 210 cm i diameter och rymmer ca 9-12 personer. Det är extra plats då kaminskyddet är förminskat för att omsluta endast kaminen. Vattenmängden är ca 2000 liter.
Sittbänkarna är heljutna i tunnan och har en lutning på 10% som gör det till en upplevelse att sitta i dem. De är helt enkelt formade efter människokroppen.

Dessa badtunnor med plastinsats förenklar användandet framförallt för anläggningar men också för privatpersoner som alltid vill ha en tunna färdig att använda, såväl sommar som vinter. Tunnan töms på samma sätt som våra standardtunnor genom en 1 1/4 VVS anslutning som kan förgrenas underifrån.

Nu finns även en glasfiberinsats på 200 cm som passar i våra 200 cm trätunnor. Detta gör vi främst för att gamla kunder som handlat av oss ska kunna uppgradera sig utan att det ska kosta en förmögenhet att köpa en helt nya tunna.

Ritning på badtunna med plastinsats som pdf


Sandfilter

badtunna-img5Byt vatten i din badtunna en gång om året!
Med ett sandfilter behöver du endast byta vatten i din badtunna 1-2 gånger per år. Filtret kan också utrustas med elpatron för att hålla vattnet uppvärmt eller över fryspunkten vintertid.

Läs mer om sandfilter här


Kamin

badtunna-img6Kamin i syrafast rosfritt stål
Fördelen med rostfritt stål är framför allt att du inte behöver ha vatten som täcker hela kaminen när du eldar, då det inte är någon smältrisk som med aluminium. Viktigt är dock att se till att du får en riktig syrafast kamin annars kommer korrosion bildas efter en tid, speciellt vid användning av saltvatten.

Lite information om skillnaderna mellan rostfritt stål och syrafast rostfritt stål:

Rostfritt stål

Vanligt rostfritt stål innehåller minst 13 % krom och används till stålföremål som skall användas i miljöer med måttligt stora kemiska påfrestningar, ofta i sötvatten eller material som ofta blötläggs, till exempel matbestick, rakblad och knivar. Rostfritt stål som innehåller mellan 13-18 % krom och ingen nickel kallas även kromstål.

Syrafast stål

Syrafasta eller syrabeständiga stål innehåller förutom järn och krom även en del nickel och/eller mangan samt mindre kvantiteter av andra metaller som molybden, niob och titan. Denna typ av rostfritt stål är den vanligaste typen som framställs i världens stålbruk. Stållegering som innehåller både krom och nickel kallas även för kromnickelstål, eller kromnickel, vilket ej är att förväxla med nichrom. Kromnickel är ett rosttrögt stål bestående av 65 % nickel, 20 % järn och 15 % krom. Denna legering kan användas till elektrisk motståndstråd med resistivitet 1,05 för tillverkning av bland annat element för värmeapparater och resistorer. Syrafast stål används i miljöer med mer kännbara kemiska påfrestningar, t ex i diskbänkar av stål, kastruller, matbestick, rördelar, rostfria skruvar och muttrar, samt detaljer som kommer i kontakt med syror. Till knivblad brukar man dock undvika stål med nickel eftersom de är svårare att slipa och behålla en vass egg på, istället används olika typer av kromstål för detta ändamål.

Våra kaminer är väggmonterade invändigt för att få ut bästa värme effekt och enklare rengöring under kaminerna.


TILLBEHÖR

img-badtunna-plast-tillbehorLock av formpressad glasfiber med inbyggd förstärkning för hållbarhet

Ett lättviktslock med extra förstärkningar inbäddade i glasfibern under locket av aluminiumskenor. Förstärkningen är gjord för att klara tung belastning – främst ur säkerhetsaspekt om ett barn skulle klättra på en vattenfylld badtunna, men även för att klara belastningen av tung snö.

Locket är vinklat för bästa avrinning vid regn. Det kan även användas vid uppeldning av tunnan.