Vedeldad Badtunna och bastutunna från Swetubs Scandinavia AB

När kvalitet och utseende spelar roll är
Swetubs badtunnor, det självklara valet!

Kontakta oss gärna för mer information!

Badtunna

Våra vedeldade badtunnor finns i tre storlekar – 180 cm, 200 cm och 220 cm i diameter.


Specifikation

Diameter: 180 cm 200 cm 220 cm
Höjd: 108 cm 108 cm 108 cm
Volym: 1,8 m3 2,4 m3 3 m3
Sittplatser: 5-7 7-10 10-12

badtunna-img4Badtunnorna är tillverkade i 36 mm gran med specialspont i U-profil. Botten av 32 mm spontad gran. Botten består av tre stycken reglar. Dessa mått är 55 cm ut till vardera regel mätt från mittenregeln.

Kaminen är placerad vid mittregeln till vänster om bottenpluggen som syns på bilden till vänster, info för er som vill förbereda grund.

Galvaniserade band 80*2 mm.


Sandfilter

badtunna-img5Byt vatten i din badtunna en gång om året!

Med ett sandfilter behöver du endast byta vatten i din badtunna 1-2 gånger per år. Filtret kan också utrustas med elpatron för att hålla vattnet uppvärmt eller över fryspunkten vintertid.

Läs mer om sandfilter här


Kamin

badtunna-img6Kamin i syrafast rosfritt stål

Fördelen med rostfritt stål är framför allt att du inte behöver ha vatten som täcker hela kaminen när du eldar, då det inte är någon smältrisk som med aluminium. Viktigt är dock att se till att du får en riktig syrafast kamin annars kommer korrosion bildas efter en tid, speciellt vid användning av saltvatten.

Lite information om skillnaderna mellan rostfritt stål och syrafast rostfritt stål:

Rostfritt stål

Vanligt rostfritt stål innehåller minst 13 % krom och används till stålföremål som skall användas i miljöer med måttligt stora kemiska påfrestningar, ofta i sötvatten eller material som ofta blötläggs, till exempel matbestick, rakblad och knivar. Rostfritt stål som innehåller mellan 13-18 % krom och ingen nickel kallas även kromstål.

Syrafast stål

Syrafasta eller syrabeständiga stål innehåller förutom järn och krom även en del nickel och/eller mangan samt mindre kvantiteter av andra metaller som molybden, niob och titan. Denna typ av rostfritt stål är den vanligaste typen som framställs i världens stålbruk. Stållegering som innehåller både krom och nickel kallas även för kromnickelstål, eller kromnickel, vilket ej är att förväxla med nichrom. Kromnickel är ett rosttrögt stål bestående av 65 % nickel, 20 % järn och 15 % krom. Denna legering kan användas till elektrisk motståndstråd med resistivitet 1,05 för tillverkning av bland annat element för värmeapparater och resistorer. Syrafast stål används i miljöer med mer kännbara kemiska påfrestningar, t ex i diskbänkar av stål, kastruller, matbestick, rördelar, rostfria skruvar och muttrar, samt detaljer som kommer i kontakt med syror. Till knivblad brukar man dock undvika stål med nickel eftersom de är svårare att slipa och behålla en vass egg på, istället används olika typer av kromstål för detta ändamål.

Våra kaminer är väggmonterade invändigt för att få ut bästa värme effekt och enklare rengöring under kaminerna.


Detaljer

img-badtunna-detaljSarg

Sargen är 145*45 mm och profilfräst för ett unikt utseende.


img-badtunna-detalj2Sittbänkar

Sittbänkarna är 222*45 mm och, liksom sargen, profilfrästa. Våra sittbänkar är vägg monterade för enklare rengörning av tunnan.

Bänkar, sarg och kaminskydd ingår.


img-badtunna-detalj3Bottenplugg

Badtunnan töms på vatten genom bottenpluggens stora hål. Det går också bra att ansluta en slang med 1/1/4 VVS anslutning dit om du vill leda bort vattnet.


TILLBEHÖR

img-badtunna-tillbehorBurkhållare

Burkhållare att montera på kaminskyddet plats för 6 st brukar eller flaskor.


img-badtunna-tillbehor2Formsytt lock i PVC-väv

Otrolig hållbarhet. Kan även användas för snabbare uppeldning av badtunnan. Finns till badtunna i trä 180 cm och 200 cm. Fästes med gummi spännen runt tunnan. Färg: Svart.